Logo Festival Gollut 2021
Cartell Cubanas

Sessió de Llargmetratges
Divendres 6 d’agost 2021
18:00h

Cubanas, Mujeres en Revolución

CUBAN WOMEN IN REVOLUTION

MARIA TORRELLAS

84' | Espanyol

Argentina

CATEGORIA: Documental
GÈNERE: Drets humans – altres
TEMÀTICA: Assumptes socials, Cultura, Equitat de gènere, Homosexualitat, Dona, Solidaritat
PAïSOS DE RODATGE: Cuba
EDAT RECOMANADA: Totes les edats

SINOPSIS

És un film que rescata el paper jugat per les dones tant en la lluita guerrillera com en l’esdevenir de la Revolució, fins arribar a l’actualitat.

Pel documental desfilen testimonis i vivències d’heroïnes com Vilma Espín, Celia Sánchez i Haydée Santamaría que van ser fonamentals de la tasca revolucionaria.

El documental fa un recorregut que arriba fins al present rescatant dones de diversos àmbits i edats, per recollir els seus testimonis de vida i exposar novament quant ha significat per a elles alimentar-se dels valors posats en marxa a finals de la dècada de l’50.

Així sorgeixen veu i imatge de treballadores, mèdiques, científiques, artistes i militants socials i polítiques. A través de totes elles van apareixent temes històrics i actuals, que van des de l’alfabetització en els anys 60, el desenvolupament de l’educació en totes les èpoques, la tenaç resistència al bloqueig, la solidaritat, la intensa batalla cultural, i fins al bullici de les marxes LGTBI en defensa de la diversitat sexual.