Logo Festival Gollut 2021
cartell Tierra Calcinada

Sessió de Llargmetratges
Dimecres 4 d’agost 2021
18:00h

Tierra Calcinada

SCORCHED LAND

ANTONIO FERRER

70' | Espanyol

Espanya

CATEGORIA: Documental
GÈNERE: Drets humans – històric – altres
TEMÀTICA: Antic, cultura, guerra, històrica, violència
PAÏSOS DE RODATGE: Espanya.
EDAT RECOMANADA: Totes les edats

ÒPERA PRIMA

SINOPSIS

«Tierra calcinada» s’endinsa en una de les èpoques més fosques d’Espanya, el franquisme.

Mitjançant el testimoni de víctimes i experts s’intenta contestar a preguntes com: Qui va finançar el cop? Quins mètodes van utilitzar per guanyar la guerra i mantenir el poder? Com va aconseguir una població dòcil i amb gran nombre d’adeptes? Per què hem arribat a aquest estat d’indiferència? Aquestes entre d’altres preguntes, aborden un estudi sociològic únic en el terreny del documental.

Mitjançant diferents capítols referents a les diferents etapes del franquisme, aquesta pel·lícula treu a la llum relats realment durs que mostren les conseqüències d’un terror perfectament calculat.

Una política del silenci a causa del terror que dura fins als nostres dies. Com el govern de Francisco Franco va utilitzar els agents de socialització per guanyar adeptes o les tècniques depurades de censura que van aconseguir silenciar tota una població.

És sens dubte un documental per entendre tant l’estat actual com la complexitat del franquisme i de com convertir a una població en ocasions partícep, víctima o simplement indiferent.