10a edició · 2023
Festival Gollut

Aquest any el festival vol investigar les formes que té el cinema d’incidir i conformar un territori i els habitants que hi habiten: les seves memòries, imaginaris i ficcions col·lectives. Ens interessa explorar la manera que té el cinema de representar entorns rurals, o en processos de desruralització, tant a escala local com global, des de mirades que qüestionin els relats hegemònics.

Bases
convocatòria

Decarrega’t
aquí el PDF
de les bases

1.Presentació

El FESTIVAL GOLLUT és una Mostra de cinema social i mediambiental, que treballa per la descentralització de la cultura de les grans ciutats, rebutjant la idea que en la cultura hi ha d’haver un centre, des del qual són definides les seves perifèries.

Apostem per un cinema d’autor, de compromís ètic i estètic, de llibertat creativa, que explori i experimenti amb noves narratives i formes de representació audiovisual. Donem suport a aquell cinema marginal, que sovint queda relegat a un segon pla, fora dels àmbits comercials de distribució. Valorem especialment aquelles obres que explorin nous gèneres, noves narratives i nous modes de representació audiovisual. Tenim un interès particular en aquells films que se situïn al marge entre la ficció i la no-ficció, o que precisament en qüestionin els límits.

Aquest any el festival vol investigar les formes que té el cinema d’incidir i conformar un territori i els habitants que hi habiten: les seves memòries, imaginaris i ficcions col·lectives. Ens interessa explorar la manera que té el cinema de representar entorns rurals, o en processos de desruralització, tant a escala local com global, des de mirades que qüestionin els relats hegemònics.

2.Participants

El FESTIVAL GOLLUT va dirigit a productors/es, cineastes i distribuïdors/es, tant nacionals com internacionals, que siguin titulars de tots els drets de les obres amb les quals concursen així com de les imatges i àudios de les imatges de tercers que la conformen.​

3.Dates del Festival

Les sessions dins de competició es realitzaran entre el 15 i el 22 de juliol de 2023. Al llarg del mes de juliol es poden programar, en el marc del festival, un conjunt de projeccions i activitats fora de competició.

4.Seccions de competició

Llargmetratge: s’accepten obres de ficció, no-ficció, assaig, docuficció, cinema de “found footage”, animació, videoart, experimental, o obres que qüestionin els gèneres esmentats. Es valorarà en positiu la creativitat i el compromís politicosocial de les obres presentades. Es prioritzaran aquelles obres que tinguin una vinculació amb la temàtica d’enguany o bé se situïn al marge entre la ficció i la no-ficció. (durada superior a 30 min., màxima 140 min.)

Curtmetratge: s’accepten obres de ficció, no-ficció, assaig, docuficció, cinema de “found footage”, animació, videoart, experimental, o obres que qüestionin els gèneres esmentats. Es valorarà en positiu la creativitat i el compromís politicosocial de les obres presentades. Es prioritzaran aquelles obres que tinguin una vinculació amb la temàtica d’enguany o bé se situïn al marge entre la ficció i la no-ficció. (durada inferior a 30 min.)

5.Premis

 • Premi al millor llargmetratge (durada superior a 30 min., màxima 140 min.)
 • Premi al millor curtmetratge (durada inferior a 30 min.)

Aquests premis tenen una dotació econòmica de 250€, cadascun d’ells.

Premis Especials:

 • Premi del públic: el Premi del Públic serà escollit a partir de les votacions dels espectadors.
 • Premi Jove: es premia la millor obra produïda per cineastes entre els 16 i els 30 anys.
 • Premi a la trajectòria professional en l’àmbit de cinema.
 • Premi “Miquel Porter i Moix”.

Aquests premis no tenen dotació econòmica, a excepció del Premi “Miquel Porter i Moix”, atorgat als Cineclubs de la Federació Catalana de Cineclubs per un import de 150 €.

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat, són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten.

6.Requisits d’Inscripció

Les taxes d’inscripció són:

Ordinària: 15 € per llargmetratge, 10 € per curtmetratge i 10 € per curtmetratge experimental. (fins al 22 de maig del 2022).

Extraordinària: 25 € per llargmetratge i 20 € per curtmetratge  (a partir del 23 de maig fins al 5 de juny del 2023).

Màxim dues obres per participant.

Els films poden ser rodats en qualsevol llengua i han d’estar necessàriament subtitulats en català o castellà, sempre que l’idioma de l’àudio no sigui en alguna d’aquestes dues llengües.

El termini d’enviament de les obres audiovisuals és el dia 5 de juny de 2023.

Les inscripcions es presentaran a Festhome o bé mitjançant correu electrònic a: administracio@amicscinevallderibes.com

festhome

Hi haurà de figurar per obra presentada en forma de formulari d’inscripció:

 1. Nom i cognoms de l’autor/a, NIF, telèfon, mail i adreça.
 2. Títol de l’obra
 3. Títol de la secció a la qual es presenta (Llargmetratge i Curtmetratge)
 4. Sinopsis de l’obra.
 5. Imatge portada
 6. Lloc i la data de creació
 7. Enllaç de descàrrega (Google Drive. WeTransfer, Dropbox)

La tarifa d’inscripció es pot abonar a través de:

 1. Pagament amb compte de Paypal info@amicscinevallderibes.com
 2. Transferència al BBVA: ES81 0182 3141 1102 0152 3730

En l’ingrés ha de figurar com a concepte el títol de l’obra presentada.

Enviar comprovant del pagament juntament amb la inscripció.

​7.Publicació de l’obra seleccionada

Un cop seleccionades les obres, els titulars o representants de les obres han de subministrar el següent material amb data anterior al 8 de juliol de 2023:

 • ​Fotos del director/a i de la pel·lícula en alta resolució.
 • Tràiler en arxiu digital i obra presentada mitjançant disc dur o per enllaç de descàrrega.
 • El format de les obres serà en DCP 2K (Flat o SCOPE) o en format MP4, resolució 2K, i compressió H264 a 8MB / s o superior

La direcció pels enviaments en disc dur és:

Cinema Catalunya de Ribes de Freser
FESTIVAL GOLLUT
Carrer Major, 19
17534 Ribes de Freser (Girona).

La recepció del material serà confirmada i comunicada a cada participant mitjançant correu electrònic.

IMPORTANT: No rebre les obres i dades abans del dia 8 de juliol de 2023 implicarà la desqualificació de l’obra pel concurs.

8.El jurat

El Jurat estarà compost per professionals del món de l’audiovisual i representants de la societat civil. Els premis poden ser declarats nuls si el jurat ho estima així.

Els premis es lliuraran en la sessió de cloenda del festival, en el Cinema Catalunya, el 23 de juliol de 2023, amb la corresponent publicació a la pàgina web, xarxes socials i mitjans de comunicació.

El Jurat atorgarà els premis per decisió unànime. Podrà atorgar, si s’escau, mencions d’honor.

​9.Exhibició de les obres seleccionades

​Les obres seleccionades es projectaran al cinema Catalunya de Ribes de Freser en el transcurs del FESTIVAL GOLLUT entre el 15 i el 22 de juliol de 2023.

Amics del Cinema de la Vall de Ribes abonarà als autors o productors en concepte de drets d’exhibició pública:

140 € per llargmetratge.

75 € per curtmetratge.

L’organització es reserva el dret de projecció de totes les obres guanyadores i seleccionades en format original, dins del marc del FESTIVAL GOLLUT, en les promocions posteriors així com les projeccions estables que es realitzen al Cinema de Catalunya. Es garantirà sempre el dret d’autoria de l’obra. Els autors renuncien expressament als drets d’explotació comercial en els espais citats. Fora d’aquest àmbit de projecció, l’entitat organitzadora haurà d’abonar els drets d’exhibició que corresponguin i en tots els casos es garantirà sempre els drets d’autor.

10.Responsabilitats, modificacions i acceptacions

Les persones participants es responsabilitzen de les possibles reclamacions per drets de tercers en les obres presentades, així com a què les obres estiguin realitzades amb respecte en vers la societat.

L’organització del festival declina qualsevol responsabilitat legal en relació amb els llargmetratges i curtmetratges presentats en el festival i el seu contingut.

L’organització es reserva el dret a canviar les bases si les circumstàncies ho requereixen

Presentar una obra al certamen implica l’acceptació de tots els punts d’aquestes bases.

A Ribes de Freser, 20 de març de 2023.
Amics del cinema de Catalunya.