Activitats
paral·leles

Sessió Inaugural
Dissabte 16
21:00
Plaça del Mercat

ACTIVITAT GRATUÏTA

Spin the Wheel-I like to hear it Spin amb Las Synergys

Performance de cinema expandit.

A Spin the Wheel-I like to hear it Spin, oferim una presentació expandida de la pel·lícula clàssica Johnny Guitar (Nicholas Ray, 1954) en la seva versió reduïda a format Súper-8. Reconfigurem el display de projecció que junt amb la intervenció musical en directe, construeix una nova situació que abasta el diàleg entre les pràctiques i suscita noves afeccions. El cel·luloide recorre l’espai, la imatge és transfigurada, la concentració juga al despistament entre l’ull i el batec, un ball sincrònic entre els fps i el bpm. En la pel·lícula, Johnny és un virtuós pistoler que deixa les seves armes per tocar la guitarra, amb la que pretén continuar defensant-se. En els nostres bolos, Las Synergys ens defensem de les connexions funcionals entre música, imatge i cos, intercanviant les lògiques i les nostres eines.

* En col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser

Dissabte 22
00:00
Ermita de Sant Antoni

ACTIVITAT GRATUÏTA

H waas Live amb Helga Juárez

Amb peça audiovisual.

La seva música és una exploració a través de la narració d’històries imaginades que neixen de l’entorn en el qual va créixer. Utilitza ambients de guitarres, múltiples capes de textures i harmonies corals, per expressar i descobrir des de les sensacions, la intuïció i les emocions, una música contemplativa i etèria inspirada tant en la naturalesa com en la recerca de la bellesa.

*En col·laboració amb L’ermitana i l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Diumenge 24
11:00h
Teatre Municipal Ribes de Freser

ACTIVITAT GRATUÏTA
(Places limitades)

Taller per adults

Cinema sence càmera. Crater-lab.

Crater-Lab és un laboratori de cine analògic, artesanal, autogestionat i col·lectiu. Els objectius se centren en la creació d’un espai actiu, comunicatiu i plural de producció, formació i difusió de projectes cinematogràfics en formats analògics en diàleg amb altres disciplines, formats i noves tecnologies. Des de la seva fundació Crater-lab ha contribuït a l’intercanvi de coneixement, tant a escala local com amb professionals, realitzadors, comissaris i artistes líders del sector especialitzat en cinema experimental i analògic de tot el món.

Introducció a diferents tècniques d’intervenció manual de pel·lícula/film: edició i sostracció en i de l’emulsió. A partir del tractament de la pel·lícula trobada en 16mm (found footage) i pel·lícula transparent. Aquest taller busca activar la comprensió i sensibilitat cap al cinema analògic i la seva relació amb les arts plàstiques.

A càrrec de Crater-Lab.
En col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser.