Programació
Familiar

Sessions infantils i familiars

Amb col·laboració amb la coperativa Drac Màgic, la Programació Familiar dedica un conjunt de sessions i tallers enfocades a un públic infantil i familiar.
*En col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Dissabte 9
19:00
Cinema Catalunya

Jacob, Mimi i els gossos del barri

Jacob, Mimi i els gossos del barri, Edmunds Jansons, 2019, 70’, Letònia i Polònia, VC, DCP. Distribució Pack Màgic.

Recomanada a partir de 6 anys

En Jacob Ocell viu a la ciutat i somia convertir-se en arquitecte com el seu pare. Un dia, el pare, que sempre va atrafegat, ha de marxar per negocis durant uns dies i el noi haurà de passar una setmana sencera amb la seva cosina Mimi i el seu oncle Àguila al barri antic de Riga, Maskachka

Tan bon punt hi arriba, un ric home de negocis comença a excavar el parc central per transformar-lo i edificar-hi nous gratacels. En Jacob i la Mimi decideixen aturar el projecte. El cas és que tan sols poden fer-ho amb l’ajut d’una colla de gossos de carrer que… poden parlar!

Diumenge 17
16:00
Cinema Catalunya

Les vides de Marona

Anca Damian, 2019, 92’, França, VC, DCP. Distribució Pack Màgic.

Recomenada a partir de 7 anys.

Aquesta és la història d’una gosseta que recorda els diferents amos que ha tingut al llarg de la seva vida i als quals ha estimat incondicionalment, omplint d’innocència i de llum totes les llars on ha viscut.

Les vides de Marona crea un entorn visual únic, ple de referències a les avantguardes artístiques, que permet desenvolupar la creativitat i generar el seu propi imaginari visual. Un plaer pels sentits ple de formes i colors particulars que ens fa viatjar per diferents emocions i experimentar l’amor i la tendresa d’una gosseta que busca el seu lloc al món.

Diumenge 24
16:00
Cinema Catalunya

La meva mare és una goril·la

Linda Hambäck, 2021 (estrena a Cat. 2022), 75’, Suècia, Noruega i Dinamarca, VC, DCP. Distribució Pack Màgic.

Recomenada a partir de 6 anys.

La petita Jana és molt alegre i té moltíssimes ganes que l’adoptin. L’adopti qui l’adopti, ella estarà contenta, sempre que l’estimi només a ella. Tot i que quan una possible mare arriba a l’orfenat conduint una tartana, es queda estupefacta perquè quan s’obre la porta del cotxe… en surt una goril·la! La Jana no té clar si vol marxar amb un primat gegant i malgirbat, però ben aviat, la nena i la goril·la obliden les seves diferències físiques. Podrà sobreviure aquesta relació tan bonica a les pressions d’un treballador municipal que està obstinat a separar-les?

Aquesta adaptació animada de The Ape Star, la guardonada novel·la de Frida Nilsson, parla de les persones que sembla que no encaixen i d’una manera d’estimar diferent.

Tallers infantils

Dins la càmera fosca gegant

Els orígens de la fotografia.

Dissabte 16
10:00 h.
Plaça del Mercat (Ribes de Freser)
Activiat gratuïta. Places limitades.

Ens endinsem literalment dins la màgia de la fotografia: venim amb una càmera fosca gegant on podrem entrar per a descobrir com es forma la imatge i ser-ne testimonis en primera línia. Un taller pràctic i divertit on aprendre les bases de la fotografia i la tècnica del revelatge i emportar-nos una fotografia del grup.

Eixos temàtics: LABORATORI D’EXPERIMENTACIÓ, TÈCNIQUES I LLENGUATGES, HISTÒRIA DEL CINEMA. –

Recomanat a partir de 6 anys
Durada
: 2 hores

*Taller a càrrec de Drac Màgic.

El joc del muntatge

Creacions audiovisuals amb imatges animades

Dissabte 23
10:00 h.
Teatre Municipal Ribes de Freser
Activiat gratuïta. Places limitades.

La Mash Up Table és un enginy tecnològic que ens permet treballar el muntatge cinematogràfic de manera col·laborativa i sense dependre d’altre maquinari o programari.

A partir d’un arxiu d’animacions de tots els temps experimentarem amb l’ordre de les imatges, la música, els efectes sonors i la veu per crear fantàstics filmets experimentals.

Eixos temàtics: LABORATORI D’EXPERIMENTACIÓ, TÈCNIQUES I LLENGUATGES.

Recomanat a partir de 6 anys.
Durada: 2 hores

*Taller a càrrec de Drac Màgic.