Retrospectiva Antoni Padrós

Sessió doble

Dimecres, 20 de juliol
11:00

Ascensión, caída y reposo de Maria von Herzig

Antoni Padrós, 1986 , 22’, Catalunya, VC.

El 1986 el context social i polític permetia més llibertat d’expressió i mitjans més dignes que els anys setanta. Padrós deixa enrere el terrorisme domèstic i es decanta per un melodrama: Maria Montenegro és una actriu espanyola que triomfa a l’Alemanya nazi amb el sobrenom de María von Herzig. Una greu malaltia l’obliga a tornar a Espanya i a romandre confinada en una mansió mentre prepara la seva última actuació en la que interpretarà el paper de Carlota de l’obra de Werther

L’home precís

Antoni Padrós, 2012, 32’, Catalunya, VC, Digital.

L’última pel·lícula d’Antoni Padrós explora les possibilitats del format digital per apel·lar a la màgia de les imatges en moviment.

Un fred matí de Nadal, aquell home tan precís i rutinari, es troba en enfront d’allò que desconeix. Una estranya visita nocturna mentre dorm, algunes veus el cridaran des d’una altra dimensió, entre el somni i la vigília. En un espai buit s’enfrontarà amb el seu alter ego, on manté un diàleg entre l’irònic i el desesperat, preludiat d’un llarg viatge… Aviat sabrà que es troba dins d’una unitat traumàtica, sense saber que és la mort qui la provoca.

“La successió d’imatges d’una realitat que sembla obrir-se a altres plans de la consciència està realçada per una magnífica banda sonora, i un ritme cinematogràfic perfecte i absolutament precís, que donen a l’espectador una sensació hipnòtica d’estar despert contemplant un somni” (Santi Palos).