Retrospectiva Antoni Padrós

Sessió triple 1

Dilluns, 18 de juliol
18:30

Alice has discovered the Napalm Bomb

Antoni Padrós, 1940, 23’, Catalunya, VC, 8 mm (transferida a vídeo).

Un dels primers treballs cinematogràfics d’Antoni Padrós i treball de fi de curs que presenta a l’escola Aixelà.

El personatge d’Alícia, basat parcialment en l’Alícia de Lewis Caroll, neix en un país que està mort. Més tard la seva innocència serà manipulada per les ideologies del moment. Un film que voreja els límits de la provocació i la sàtira.

Pim, pam, pum, revolución

Antoni Padrós, 1969-70, 22’, Catalunya, VE, 16 mm (transferida a vídeo).

Pim, pam, pum, revolución comença amb un salt enrere en el moment que el protagonista, ja mort, recorda la seva pròpia mort, retrocedeix en el temps i rememora el que, pel que sembla, va ser el seu últim diàleg amb una dona “molt petit-burgesa”.

La pel·lícula retrata una joventut de classe social alta que adopta un cert grau de compromís perquè té remordiments de consciència. Padrós intenta establir un loop narratiu i reconstrueix una història a trossos, amb diàlegs intercanviats i amb una successió de plans mitjans fixos dels intèrprets que miren a la càmera”.

Els Porcs

Antoni Padrós, 1972, 15’, Catalunya, VC, 16 mm (transferida a vídeo)

“ Quan hi ha una comunitat i s’orgeix un cap de grup, la veu d’aquesta desapareix, perquè el líder està per sobre de tota la resta i imposa la seva voluntat. Anul·la la voluntat del col·lectiu.” (Antoni Padrós). Els porcs presenta un seguit d’individus, que es dirigeixen al públic i compten porcs: un porc, dos porcs, tres porcs… Una antihistoria simpàtica feta a mode d’entreteniment de tarda de diumenge.