Retrospectiva Antoni Padrós
Sessió triple 2
Dimarts, 19 de juliol
21:30

Ice Cream
Antoni Padrós, 1970, 10’, Catalunya, VC, 16 mm (transferida a vídeo).
Una espècie de cerimònia o happening soft-core, a l’estil de les pel·lícules de Warhol.
Una dona va llepant un gelat mecànicament metre que, en la mateixa habitació, un home, voyeur (com l’espectador), assolirà una satisfacció solitària. En paraules de Padrós: “tan descarada que avui dia quan la veig em produeix malestar”.

Swedenborg
Antoni Padrós, 1971, 42’., Catalunya, VE, 16 mm (transferida a vídeo).
L’argument és una mera excusa per exhibir una estructura compositiva laberíntica que condueix l’espectador a un itinerari de ziga-zaga de salts enrere i salts endavant continus, d’assimilació difícil i incerta.
William Blake sentia una profunda admiració per Emanuel Swedenborg, filòsof suec a cavall entre el segle XVII i el XVIII. A partir dels seus dictats es gesta Swedenborg, un film amb codis cinematogràfics propis del terror psicològic, rodat en blanc i negre i en 16mm. Un relat experimental que se submergeix en les passions, les frustracions, els odis, les dependències i humiliacions de la parella.

¿Que hay para cenar querida?
Antoni Padrós, 1972, 25’, Catalunya, VE, 16 mm (transferida a vídeo).
“Quan hi ha un malalt, és ell qui domina sempre, no el sa. El que vaig intentar va ser transferir aquest raonament a l’àmbit familiar, compost en aquest cas d’un germà, una germana i el seu marit. Aquesta situació, malaltissa i decadent, de partida em va semblar que podia donar molt de joc, malgrat estar tractada amb pocs mitjans i saber que la duració havia de ser mínima. Em vaig proposar de realitzar una mena de tragèdia grega sobre l’incest i en vint minuts i crec que em va sortir bé. És una pel·lícula que està rodada en exteriors, però en un exterior envoltat i aïllat, molt tancat, el mateix on Buñuel va filmar L’âge d’or. Va ser un exercici d’expressió”. (Antoni Padrós).