Sessió 1 Curmetratges Experimentals

Secció Oficial - Curtmetratges Experimentals

Dimecres, 20 de juliol
18:30

La Quimera De Yemayá

Irene Sesé, 2022, 21’, Catalunya, VC, digital.

El sol abrasador pica a la cala nudista Waikiki. Les condicions físiques en les que observem els cossos nus i suats, van des de la calor calcinadora fins al plàstic barat d’unes ulleres de sol, contribuint a una equació perceptiva que s’apropa més a l’experiència mística que el cru materialisme existencial.

The Softboy
El noi suau

Laura Tabarés, 2021, 15’, Espanya, VE, digital.

The Softboy és un audiovisual “creepypasta” que narra el retrobament amb el Softboy, un ésser tou i suau. El creepypasta és un estil de relat basat en la construcció de personatges terrorífics a partir de diferents fragments d’informació trobada a internet. En aquest cas, l’artista genera una narració de por entorn de la figura contemporània del Softboy (un tipus de noi sensible i intel·lectual).

Dos De Nosaltres

Marc Guanyabens Pous, Oriol Guanyabens Pous, Adrià Espí Marrah, 2018, 26’, Catalunya, VC, digital.

Dos germans comencen a fer un documental sobre dos avantpassats seus que, com ells, eren germans cineastes. Al llarg del documental, descobreixen que els seus avantpassats es van barallar i es van separar fins no parlar-se mai més. El misteri rodeja la separació dels avantpassats que empeny als germans a endinsar-se en la ficció, fins a acabar barallats com ells. La incògnita sobre el que és real, el que és ficció i quins són ells mateixos els porta a donar l’últim pas: reconciliar-se a través del cinema.