Sessió 1 Curmetratges

Secció Oficial - Curtmetratges

Dimarts, 19 de juliol
18:30

Pagirnis

Anastasija Pirozenko, 2021, 22’, Països Baixos, VOSE, digital.

Són coneguts com a “nòmades urbans”. Viuen en un barri de tràilers en als afores d’Amsterdam i són vistos com a pobres, addictes i sense habilitats. Alguns d’ells van arribar per necessitat, sent desplaçats de la societat o simplement per visions utòpiques i idealistes. Per a ells, aquest barri auto-creat és un signe de llibertat: la possibilitat de crear la vida que volen. Però el misteriós sentiment de temporalitat d’aquest lloc ocupat està sempre present.

El film juxtaposa la mitologia lituana dels déus de la llar amb la situació actual dels Països Baixos, on la crisi urbana està impulsant a la gent a viure en els suburbis. La història es crea lentament per mitjà de retrobaments amb els habitants d’aquest lloc únic.

Animal Salvatge

Maria Besora Barti, 2021, 23’, Catalunya, VC, digital

La Janira té tres anys i no parla com la resta d’infants de la seva edat. Les seves dificultats de llenguatge preocupen als adults del seu voltant, però ella es resisteix a fer el que cal per superar-les. És feliç envoltada d’animals, amb els que es comunica d’una manera molt especial i sembla que prefereixi el seu món al dels humans. Créixer és inevitable i va arribant el moment de triar entre continuar sent salvatge o adaptar-se a la societat.

*Amb la presència de Maria Besora (Directora del film).

Sessió 1
Dimarts 19
18:30 h.

Así Vendrá La Noche

Ángel Santos, 2021, 13’, Espanya, VE, digital.

Pablo és escultor, s’ha retirat a una zona rural atrapada de la costa gallega. Andrea viu al Canadà on treballa com a professora de literatura a una universitat. De pas per Espanya, acompanyada de la seva parella durant una residència d’escriptura, Andrea decideix enviar un llarg missatge al Pablo, a qui no veu des de fa mesos, o mode de carta llarga o de novel·leta del segle XXI.