Sessió 2 Curmetratges Experimentals

Secció Oficial - Curtmetratges Experimentals

Dissabte, 23 de juliol
16:00

Isthmus
Istme

Mara Chavez, 2022, 7’, Austria, VOSE, digital.

Entre l’Oceà Pacífic i el Golf de Mèxic s’estén l’Istme de Tehuantepec, la regió més salvatge de Llatinoamèrica. Habitada pels Zapotec i els Ikoots, grups de persones que subsisteixen gràcies a la terra i el mar, que veuen a l’hora com a sagrats i com a comunitaris.

Recentment, aquesta franja de terra estreta s’ha convertit en un perillós i lucratiu terreny de batalla, on inversors estrangers especulen i on s’hi han construït centenars de turbines de vent.

La pel·lícula, de caràcter experimental, entreteixeix la saviesa del poble indígena amb el guió ficcionat, on s’interaccionen diferents veus en el paisatge i proven de fugir de l’antropocentrisme.

Podul De Piatrâ
Pont De Pedra

Artur Pol Camprubí Hernández, 2021, 19’, Catalunya, VOSE, digital.

Un fanal que marca el límit d’un poble de la Franja de Ponent s’encén en caure la nit. Angelica, una dona d’origen romanès que viu al poble, presencia l’enllumenament d’un poltre en als estables on treballa. La lluita de la petita criatura per alliberar-se de la membrana materna, la seva condició de membre fantasma i fronterer, la travessa de tal manera que no aconseguirà desprendre’s d’aquella imatge.

Videodrone

Rafael José i Olafur Anthead, 2022, 6’, Catalunya, Sence diàleg, digital.

Un relat intuït a partir de la música de The Isolitics & Niño & Scom.

Un Cuento Trallero

Laura Garcimartin Ruiz, 2022, 7’, Catalunya, VE, digital.

El narrador pretén explicar-nos la història de Francisco, un saxofonista flaneur que recorre la ciutat de la post-gentrificació durant la nit. Tant el conte com el seu protagonista es veuen abatuts pel seu narrador, que desvia la nau del seu verdader rumb i acaba bolcant-se en la seva pròpia deriva mental.