Sessions
especials

Fronteres Difuses: al marge
entre la ficció i la no-ficció.

Dissabte 16
19:00
Cinema Catalunya
(Sessió Inaugural)

Hermana Mamífera

Consol Llupià García, 2018, 16’, Catalunya, VE, digital

El maig de 1983, any en què va deixar la Consol Llupià, un coetani apareix encallat a la platja de el Prat de Llobregat. A Hermana Mamífera, dialoguen una científica i una canalitzadora energètica, d’acord amb el propòsit de la directora de comunicar-se amb aquesta balena, modificar la nostra percepció dels éssers vius i teixir una nova cosmovisió per a la seva conservació.

Diumenge 17
18:00h
Cinema Catalunya

Touch me not

Adina Pintilie, 2018, 125’, Romania, VOSE, digital.

Un assaig, una reflexió valenta i sense complexos com poques vegades el cinema s’ha atrevit a retratar sobre la sexualitat, l’enigma de l’atracció, el significat de la bellesa o aquell misteri que moltes vegades suposa els nostres propis cossos. Ós d’Or en el Festival de Berlín l’any 2018. Laura és una dona madura incapaç de deixar-se tocar i de gaudir del sexe, que recorre a diverses i poc convencionals teràpies. La seva història es creua amb la d’altres cossos llunys del normatiu: Tudor, obsessionat per la seva exparella, Christian, que a pesar de la seva atròfia de l’espina dorsal, viu la seva sexualitat sense límits i la mateixa directora, a la vegada, germà gran del conjunt i part a la vegada.

*En diàleg amb l’artista Consol Llupià.

Col·laboració amb el Festival Julius de Vic

Sessió Curtmetratges

Divendres 22
12:00h
Cinema Catalunya

Dies Irae

Esteve Sunyol, 2021, 9′, Catalunya, VC, digital.

En blanc i negre (passat), una noia en el moment de l’explosió a Tòquio. En color (present), una noia mira ‘Akira’ en una tauleta.

Julius Akira Esteve

Xevidom, 2021. 8’, Catalunya, VC, Animació.

El rodatge animat de ‘Dies Irae’, el curt de l’Esteve sobre el tema del Julius d’aquest any, ‘Akira.

*Presentació a càrrec d’Esteve Sunyol i Xevidom (Directors dels films).

Cinema a la fresca

Divendres 22
21:45
Ermita de Sant Antoni.

ACTIVITAT GRATUÏTA

Bergman Island

La Isla de Bergman, Mia Hansen-Løve, 2021, 113’, França, VOSE

Pocs territoris tan associats al paisatge artístic i biogràfic d’un cineasta com Fårö, l’illa sueca on Ingmar Bergman va rodar bona part de la seva filmografia i va establir la seva residència. Fins allí peregrinen Tony (Tim Roth) i Chris (Vicky Krieps), un matrimoni de cineastes, ell el més veterà i reconegut, ella amb una carrera en fase de maduració. Com tantes pel·lícules del mestre suec, L’illa de Bergman arranca amb una deliciosa comèdia sentimental d’estiueig per acabar component un joc metafílmic d’àmplies ressonàncies que abasta des dels múltiples llegats del director fins als reptes específics d’una dona aspirant a cineasta.

* En col·laboració amb L’ermitana.
* En col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Dissabte 30
21:30
Plaça del Mercat

ACTIVITAT GRATUÏTA

Lust in the Dust

Paul Bartel, 1985, 84’, EUA, VOSE.

Tab Hunter, un dels grans galants de Hollywood, i Divine, la icona del cinema underground i mite LGTB, s’emparellen de nou —abans ja havien coincidit a Polyester, de John Waters— en aquest western-comèdia que parodiava, a la manera de Blazing Saddles, els westerns dels anys cinquanta (Filmoteca de Catalunya). Rosie Vélez, una ballarina de music-hall, es troba perduda al desert fins que és salvada pel pistoler Abel Wood. Un cop a la ciutat de Chili Verde, en el saló de Marguerita Ventura, el rumor sobre un tresor d’or enfrontarà a Abel amb el perdonavides Hard Case Williams i la seva banda.

La pel·lícula va ser dirigida per Paul Bartel, un actor secundari a nombroses participacions en el món del telefilm i reconvertit aquí a realitzador.

*Pel·lícula en relació a la celebració del dia de l’Estiueig a Ribes de Freser.
* En col·laboració amb l’Ajuntament de Ribes de Freser