Sessió doble

Sessions especias

Diumenge, 23 de juliol
12:00
La Lluerna Llibreria
Ripoll

Estrecho Adventure

Valeriano López, 1996, 6’, Melilla, VO (Sense diàleg), 35 mm

Estrecho Adventure pren com a objecte d’anàlisi la immigració procedent de les costes nord-africanes a partir del format visual del videojoc. Abdul, el personatge principal del videojoc ha de superar tota mena d’obstacles per passar la frontera, travessar l’estret i així endinsar-se a l’Europa somiada.

La Memoria Interior

María Ruido, 2002, 34’, Espanya,VE.

A través del relat de la història familiar de l’autora, la pel·lícula indaga en el record de la recent emigració des de l’estat espanyol a Europa. Reflexionant sobre els mecanismes de l’oblit i el record, la peça recupera la idea de la construcció de la memòria com un nexe i un diàleg, a la vegada que reflexiona sobre l’elaboració a partir de l’experiència personal enfront de la idea d’història i de memòria oficial.

La memòria interior subratlla també el protagonisme del cos com a territori de memòria i absència i com a agent polític: la política migratòria de l’estat espanyol dels anys seixanta i setanta, és també una forma de biopolítica i control sobre els treballadors, amb conseqüències profundament desestabilitzadores.

*Amb la presència de Carme Brugarola (periodista i activista)

*Col·laboració amb La Lluerna Llibreria dins del cicle

“Cultivem antifeixisme: recordar per avançar”.

Sessió 1
Dimarts 19
18:30 h.

Así Vendrá La Noche

Ángel Santos, 2021, 13’, Espanya, VE, digital.

Pablo és escultor, s’ha retirat a una zona rural atrapada de la costa gallega. Andrea viu al Canadà on treballa com a professora de literatura a una universitat. De pas per Espanya, acompanyada de la seva parella durant una residència d’escriptura, Andrea decideix enviar un llarg missatge al Pablo, a qui no veu des de fa mesos, o mode de carta llarga o de novel·leta del segle XXI.