Sessió 1 Curmetratges

Secció Oficial - Curtmetratges

Diumenge, 16 de juliol
17:00

Ulises

Félix Brixel, 2022, 24’, Galícia, VOSE.

PREMI GOLLUT MIQUEL PORTER

Entre paisatges i silencis Félix Brixel ens endinsa en la intimitat de la relació entre dos germans, en un entorn inhòspit d’una zona de muntanya. Loto cuida del seu germà Ulises, que pateix d’un greu trastorn psicomotor. Un dia, abandona la casa familiar i decideix enterrar-se viu. El seu germà, desesperat, el troba i el convenç per tornar, però ja no sap que fer per protegir-lo.

Esta no es una película sobre Cardenete

Paula Martínez, 2022, 24’, Espanya, VE.

Entre la dècada dels vuitanta i els noranta, Espanya entra a la UE, cau el bloc soviètic i se celebren les olimpíades de Barcelona. De mentre, Fernando, Jaime i Juan Carlos, tres germans que viuen a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), testimonien, a partir de filmacions domèstiques, el relat extraoficial del poble de Castella i la Manxa, Cardenete. Trenta anys més tard, la directora recupera aquest material i el posa en el seu context. El resultat és un fresc, divertit i transgressor retrat de l’època.

Ara Crema

Núria Gascón, 1’, Catalunya, VC.

PREMI GOLLUT MILLOR CURTMETRATGE

El sofà, el foc, la silueta. Una llar que desapareix a cendres. Després d’un confinament, mental i físic, de tretze anys en aquella casa, ha sigut necessari un altre per tal d’afrontar aquelles imatges. Material fotogràfic familiar (90-00’s) i videogràfic de l’arxiu personal filmat en 16 mm i MiniDv entre març i abril de 2019 durant la mudança i la crema del sofà. Muntat a la quarantena, abril de 2020.

Can Gardell

Sílvia Subirós i Florencia Aliberti, 2021, 22’, Catalunya, VC.

Els Gardell porten diverses generacions dedicades a la vida de camp. Un canvi inesperat en les condicions contractuals de les terres on treballen obliga a Tomàs i Maria a transformar la seva granja en una casa rural. Ells esperen pacientment l’arribada d’algun hoste. Can Gardell és una proposta de ficció realitzada amb personatges reals. El retrat d’una forma de ruralitat que sembla no tenir cabuda en l’escenari modern.