Sessió 2 Curmetratges

Secció Oficial - Curtmetratges

Divendres, 21 de juliol
17:00

Los Espantos

Jorge Castrillo, 2022, 19’, Espanya, VE.

“Diuen que Maria l’obscura va tirar la clau del reixat i mai més ningú la va tornar a veure… S’explica que aquella tempesta la va provoca ella amb el seu plor rabiós…”.

Iznájar és un petit poble rural de Córdoba i aquest és un film antropològic, geogràfic, teològic, però per sobre de tot poètic, sobre aquest indret. Sobre el seu paisatge, les persones i l’entorn i les reminiscències místiques que supuren dels olivers, les pedres del que un dia va ser una casa o els pantans que un dia foren valls. Una bellíssima abstracció a base de superposicions, entre present i passat, imatges i sons, realitat i evocació.

Les més grans

Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano, Ulrika Andersson, 2023, 20’, Catalunya, VC

PREMI GOLLUT DIRECCIÓ JOVE

Tres dones de tercera edat passegen diàriament al voltant del poble de Cabrianes (Bages). Les Més grans és un documental que reflexiona sobre el pas del temps i l’envelliment. Un retrat dels personatges i de l’entorn, on la natura, els animals, el vent i la pluja es converteixen en elements poètics que representen la vida i la mort.

El día que volaron la montaña

Alba Bresolí, 2022, 28’, Espanya, VE.

El 1959, en ple règim franquista, el poble d’Escó (Saragossa) va ser expropiat per la construcció d’un pantà. Tota la població va abandonar el poble menys la família Guallar, que es va negar a l’expropiació i a abandonar la seva llar i el seu bestiar. Avui, els germans Fèlix, Baltasar i Evaristo Guallar són els únics habitants. Però el seu món es torna a veure amenaçat quan comença a construir-se una autopista. Una aproximació a un univers rural, en trànsit de desaparició