8è Festival Gollut
Presentació

El FESTIVAL GOLLUT 2021 tindrà com un primer objectiu recuperar la normalitat perduda a causa de la pandèmia, recobrar la plena assistència del públic a un concurs de llargs i curtmetratges sempre des d’una perspectiva marcada per unes obres de caràcter de denúncia social i/o mediambiental. Aquesta edició tindrà un substrat d’homenatge a les sales de cinema, en especial al cinema Catalunya, als professionals i entitats que contra totes les circumstàncies adverses han mantingut les programacions, la realització i la producció de films i que a la seva persistència en devem estar agraïts.

Aquesta empremta es veurà tant en els films projectats com en el jurat principal, format per professionals del cine i reafirmat pel Premi Gollut a la Trajectòria Cinematografia i Audiovisual.

Després d’anteriors edicions més descentralitzades, la d’enguany estarà encabida a les projeccions que es realitzaran en el Cinema Catalunya, enfocades a atreure principalment al públic del nostre poble, tant a residents com a visitants circumstancials, fugint de la transmissió o edició de films per mitjans telemàtics o televisius, per què no entenem el cinema d’altre forma que no sigui en una sala de projeccions com cal,

on es cuida amb cura la programació, la qualitat de la imatge i el so, on la projecció no és cisellada de forma atroç per talls d’anuncis, on el silenci no és trencat per la família o els veïns, un homenatge més a les sales de cinema, a totes però especialment a les sales centenàries com es el cas del nostre Cinema Catalunya.

I podem anunciar que seguirem, cada any intentant fer-ho més i millor, sempre dins la línia de donar a conèixer obres de cinema compromès socialment, de muntanya i medi ambient, que organitzem gràcies al voluntariat dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes i la inestimable col·laboració de l’Ajuntament de Ribes de Freser.

Us esperem per gaudir tots plegats d’un Festival segur i de qualitat.

Jaume Palmés
Director del Festival 

Obres Seleccionades
8è Festival Gollut

Llargmetratges

cartell Tierra Calcinada

TIERRA CALCINADA

Antonio Ferrer | 2020

“Tierra calcinada” s’endinsa en una de les èpoques més fosques d’Espanya, el franquisme. A través del testimoni de víctimes i experts s’intenta contestar a preguntes com: qui va finançar el cop? Què ..

Cartell Stalking Chernobyl

Stalking Chernobyl

Iara Lee | 2020

Una pel·lícula que examinarà la cultura subterrània de la zona d’exclusió de Txernòbil, on (tres dècades després del desastre nuclear més famós del món) aventurers excursionistes il·legals, també coneguts com a “stalkers”, extrem ..

Cartell Periferia Festival Gollut 2021

Perifèria

Odei A.-Etxearte Xavi Esteban | 2020

Viatge a les traces del passat de Santa Coloma de Gramenet, un municipi de l’àrea metropolitana Barcelona. Els veïns van transformar el suburbi que els imposava l’especulació franquista en una ciutat digna. 

Cartell de No s'apaguen les estreles

No S'apaguen Les Estreles

Xavi Sarrià | 2021

Documental dissenyat per enfortir l’autoestima, la identitat i les arrels valencianes. recuperar històries de valentia, saviesa i renaixement. un viatge de nord a sud, des de la costa fins a l’interior del valencià ..

Cartell Cubanas

Cubanas, Mujeres En Revolución

Maria Torrellas | 2019

És un film que rescata el paper jugat per les dones tant en la lluita guerrillera com en l’esdevenir de la revolució, fins arribar a l’actualitat. Pel documental desfilen testimonis i vivències de ..

Cartell Recuérdame, Festival Gollut Ribes de Freser 2021

Recuérdame

Jose Codina Casanovas | 2020

La mare de Jose va començar a patir alzheimer en un moment en què aquest estava de baixa a causa d’un accident de trànsit. Arran d’aquest fet, Jose s’adona de la difícil posició que tenen els cuidadors ..

Cartell y gritatando voy a morir

...Y Gritando Voy A Morir

Luis Bruzón Delgado | 2021

Maria Felicita López és una jove indígena lenca, que viu al departament de la pau, en l’occident de fondàries. La seva vida està marcada per la lluita pels drets humans. Com lideressa de l’..

Cartell Bomba Carraixet

La Bomba Carraixet

Helena Sànchez Bel | 2020

Carraixet és més que un grup per a la família Giner. És una manera de viure música, cultura i llengua. La trajectòria del grup corre paral·lela a les dificultats de la transició valenciana i esdevé ..

Cartell A Concrete Cinema

A CONCRETE CINEMA

Luz Ruciello | 2017

Com medim la passió? A concetre cinema s’acosta a aquest encanteri intangible que implica viure amb la necessitat de pertànyer al cine, de retornar-li alguna cosa, encara ..

CURTMETRATGES

Cartell Dores Festival Gollut 2021

Dores

Coral Piñeiro | 2020

Sorrow és un curt documental que reflecteix una clara necessitat: lluitar contra l’oblit. Aquest documental narra la història de quatre persones que han estat testimonis de les conseqüències de la repressió de Franco a ..

Cartell Herència Festival Gollut 2021

Herència

Eudald Corominas | 2021

Durant la postguerra espanyola, en un poble dels Pirineus catalans, un funerari, angoixat perquè la seva vida està immersa en la desgràcia, mata una persona per recollir diners de l’enterrament. Les atrocitats ..

Cartell Hacerlo Posible

Hacerlo Posible

Ángeles Martínez García - Antonio Gómez Aguilar - Paco Ortiz | 2021

Mar, una jove sevillana, té el somni de ser professora de dret. Però la vida li té preparat un repte. Més enllà dels requisits de formació, investigació, gestions burocràtiques, relacions amb ..

Cartel Llamando al Cielo Festival Gollut 2021

Llamando Al Cielo

Paco Ortiz | 2019

A través d’alguns dels seus protagonistes, vam descobrir una de les tradicions més antigues i espectaculars d’Espanya, la dels campaners d’Utrera. amb més de 500 anys d’història, aquests homes arrisquen ..

Cartell Cuerpos en vilo

Cuerpos En Vilo

Ugaitz Albisu | 2021

Costa imaginar-se una vida sense un lloc on viure, on estar, on poder guardar les teves coses. El documental recull les paraules, emocions i pensaments de persones que mai abans ho havien ..

Cartell From Trash to Treasure

From Trash To Treasure

Iara Lee | 2020

From Trash To Treasure: convertint els negatius en positius – dirigits per Iara Lee (cultures de pel·lícules de resistència) des de l’erosió fins al sobrepasturatge fins a la pobresa perdurable, la gent de Lesotho, un país de les terres altes …

Cartell El Perro Festival Gollut

El Perro

Daniel Cortázar | 2020

Un agent comercial que passa per dificultats econòmiques atropella un gos perdut. La seva companyia asseguradora només es farà càrrec de la reparació del cotxe si troba al gos.

Cartell que toque fondo

Que Toque Fondo

Juan Diego Pérez Gómez - Samuel Gonsar | 2021

Que toqui fons és un curtmetratge dramàtic que explica la història d’Andrés; un jove de disset anys que el seu objectiu és entrar al centre d’alt rendiment de natació, l’esport de la seva vida. el ..

Cartell Arriesgarse a vivir

Arriesgarse A Vivir

Santiago Rong | 2020

Als alpinistes Alberto Iñurrategi, Juan Vallejo, Mikel Zabalza, Juanjo Sant Sebastian, Nives Meroi, Romano Benet i al navegant Didac Costa els uneix la seva amistat amb un nen, anomenat 2t i la seva família, marcada ..

Cartell Cineris

Cineris

Carlos Quiros | 2020

Com cada nit de cap d’any, Aurora s’emportarà el raïm amb el seu germà. Tot i que aquesta vegada serà diferent. Vicent acaba de morir.

Cartell Faleminderit Festival Gollut

Faleminderit

Nicolas Neuhold | 2020

El 1921, el cartògraf luxemburguès Charles Schaeffer és enviat a Albània com a part d’una comissió fronterera per reunir informació sobre la topografia i la gent de la regió. el país s’ha convertit recentment ..

Palmarès
8è Festival Gollut

Premi Gollut
Millor Llargmetratge

No s'apaguen les estreles

De Xavi Sarrià

Cartell de No s'apaguen les estreles

Premi Gollut
Millor Curtmetratge

Que toque fondo

De Juan Diego Pérez Gómez i Samuel Gonsar

Cartell que toque fondo

Premi Gollut
Del Públic

No s'apaguen les estreles

De Xavi Sarrià

Cartell de No s'apaguen les estreles

Cuerpos en vilo

De Ugaitz Albisu

Cartell Cuerpos en vilo

Premi Gollut
Trajectòria social
i cultural a
L'Exconseller Lluís Puig

Entrega el Premi Gollut el Director del Festival, Jaume Palmés
Entrega el Premi Gollut el Director del Festival, Jaume Palmés
Entrega el Premi Gollut el Director del Festival, Jaume Palmés i el President de l'Associació, Sergi Díaz

Galeria d'imatges
8è Festival Gollut

Notes de premsa
8è Festival Gollut

Edició 2020 – TV Ripollès

Edició 2021 – TV Ripollès

Revista
8è Festival Gollut

Descarrega’t aquí la Revista del 8è Festival Gollut en PDF.