3r Festival Gollut de
Ribes de Freser 2016

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de 7 anys d’assumir la gestió del Cinema Catalunya, continuen treballant pel foment de les projeccions de cinema i la creativitat audiovisual amb la tercera edició del Festival Gollut.

El certamen ja esdevé una referència de l’audiovisual i fotografia amb compromís. En aquesta tercera edició s’especialitza més en les obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.

Un festival de cinema fonamentat en la cultura popular. El perquè del Festival Gollut i dels seus premis

Els Premis Gollut són uns premis locals que reconeixen valors globals

El nom del festival i del seus premis són un reconeixement als Golluts. Una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se’ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la Vall de Ribes. La majoria d’aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d’aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.

Els Golluts han marcat durant generacions els habitants de la Vall de Ribes, que durant molt de temps, no n’han volgut parlar i se n’ha volgut ocultar la seva existència.

El fet d’anomenar Gollut al Festival i als premis atorgats, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, és reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Per tercera vegada els Premis Gollut tornaran a reconèixer les obres dels creadors audiovisuals, cinematogràfics i fotogràfics, i a banda de reconèixer el talent audiovisual també ho faran específicament amb el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l’estat del benestar versus l’augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l’activitat humana contribueix al canvi climàtic.

El Festival Gollut mostra els aspectes que preocupen a la societat i que no es difonen suficientment a les sales de cinema, mitjans de comunicació o canals de distribució audiovisual habituals.

Les dates significatives del Festival Gollut 2016

Pel que fa als Premis Gollut, aquesta edició, a banda dels premis de l’edició passada, s’atorgarà un nou Premi Gollut a la trajectòria d’un fotògraf reconegut, dins de la vetllada de fotoperiodisme al carrer.
El Festival Gollut canvia de dates, i es realitzarà durant dos caps de setmana del mes de juny, el 18 i 19, i el 24 i 25, coincidint el gruix del 3r Festival Gollut amb el Pont de Sant Joan.

 • PUBLICACIÓ DE BASES.
  Dia 5 de febrer de 2016.

 • TERMINI DE PRESENTACIÓ D’OBRES.
  Dia 19 març de 2016.

 • PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL GOLLUT 2016.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00 Cinema Catalunya de Ribes de Freser

 • PUBLICACIÓ DE OBRES A CONCURS.
  Dissabte, 7 de maig de 2016. 18:00

 • PROJECCIÓ DE LA SELECCIÓ FESTIVAL GOLLUT 2015.
  Dissabte, 7 de maig de 2015. 19:00

 • DATA MÀXIMA ENVIAMENT OBRES SELECCIONADES.
  Dimecres, 1 de juny de 2016.

 • PROJECCIONS FESTIVAL CINEMA.
  Del dissabte 18 de juny al 26 de juny de 2016
La foto de família a la clausura que reuní a voluntaris i als membres de l’organització, l’ànima del Festival Gollut